He alakai kumu o ARC welding electrodes

OLELO HOOLAHA

Nui nā ʻano electrodes i hoʻohana ʻia i ke kaʻina hana hoʻoheheʻe metala arc pale, (SMAW).ʻO ka manaʻo o kēia alakaʻi e kōkua i ka ʻike a me ke koho ʻana i kēia mau electrodes.

IKE ELECTRODE

Hōʻike ʻia nā electrodes wili arc me ka hoʻohana ʻana i ka ʻōnaehana helu AWS, (American Welding Society) a hana ʻia i nā nui mai 1/16 a 5/16.ʻO kahi laʻana he koʻokoʻo wili i ʻike ʻia he electrode 1/8" E6011.

ʻO ka electrode he 1/8 "ka anawaena.

ʻO ka "E" ke kū nei no ka arc welding electrode.

He helu helu 4 a 5 paha i kaha ʻia ma ka electrode.ʻO nā helu mua ʻelua o ka helu helu 4 a me nā huahelu 3 mua o ka helu 5 huahelu e hōʻike ana i ka ikaika tensile haʻahaʻa (i loko o nā tausani paona i kēlā me kēia ʻīniha kuea) o ka weld a ke koʻokoʻo e hana ai, hoʻomaha ke kaumaha.Penei nā laʻana:

Loaʻa iā E60xx ka ikaika tensile o 60,000 psi E110XX he 110,000 psi.

ʻO ka huahelu hope aʻe e hōʻike ana i ke kūlana i hiki ke hoʻohana ʻia ka electrode.

1.EXX1X no ka hoʻohana ma nā kūlana a pau

ʻO 2.EXX2X no ka hoʻohana ʻana i nā kūlana palahalaha a me ka pae

ʻO 3.EXX3X no ka hoʻopili paʻa

ʻO nā huahelu hope ʻelua i hui pū ʻia, e hōʻike i ke ʻano o ka uhi ʻana ma ka electrode a me ke au kuʻi e hiki ke hoʻohana ʻia i ka electrode.E like me DC pololei, (DC -) DC hoʻohuli (DC+) a i ʻole AC

ʻAʻole wau e wehewehe i ke ʻano o ka uhi o nā electrodes like ʻole, akā e hāʻawi i nā hiʻohiʻona o ke ʻano o kēia manawa e hana ai kēlā me kēia.

NA ELECTRODE a me na ano i hoohana ia

● EXX10 DC + (DC hoʻohuli a DCRP) electrode maikaʻi.

● EXX11 AC a i ʻole DC- (DC pololei a i ʻole DCSP) electrode ʻino.

● EXX12 AC a i ʻole DC-

● EXX13 AC, DC- a i ʻole DC+

● EXX14 AC, DC- a i ʻole DC+

● EXX15 DC+

● EXX16 AC a i ʻole DC+

● EXX18 AC, DC- a i ʻole DC+

● EXX20 AC ,DC- a i ʻole DC+

● EXX24 AC, DC- a i ʻole DC+

● EXX27 AC, DC- a i ʻole DC+

● EXX28 AC a i ʻole DC+

NA ANO ANO

Hana ʻia ʻo SMAW me ka hoʻohana ʻana i ka AC a i ʻole DCcurrent.No ka holo ʻana o ka mana DC ma kahi ʻaoʻao hoʻokahi, hiki i ke au DC ke DC pololei, (electrode negative) a i ʻole DC hoʻohuli (electrode positive).Me ka hoʻohuli ʻana o DC, (DC+ OR DCRP) e hohonu ka komo ʻana o ka weld.ʻO DC pololei (DC- A I ʻole DCSP) ʻoi aku ka wikiwiki o ka hoʻoheheʻe ʻana o ka weld a waiho i ka helu.E loaʻa i ka weld ke komo waena.

Hoʻololi ʻo Ac i kēia manawa i kona polarity 120 manawa i ka kekona ma o ia iho a ʻaʻole hiki ke hoʻololi ʻia e like me ka DC o kēia manawa.

ELECTRODE A ME AMPS i hoʻohana ʻia

ʻO kēia ka mea e lilo i alakaʻi kumu o ka laulā amp i hiki ke hoʻohana ʻia no nā electrodes nui like ʻole.E hoʻomaopopo he ʻokoʻa kēia mau helu ma waena o nā mea hana electrode like ʻole no ke koʻokoʻo like.Hiki i ke ʻano o ka uhi ʻana ma ka electrode ke hoʻopōmaikaʻi i ka pae amperage.Inā hiki, e nānā i ka ʻike hana o ka electrode āu e hoʻohana ai no kā lākou hoʻonohonoho amperage i manaʻo ʻia.

Papa Electrode

ELECTRODE DIAMETER

(MELELE)

HANA AMP

PALAPALA

1/16"

20 - 40

A hiki i 3/16"

3/32"

40 - 125

A hiki i ka 1/4"

1/8

75 - 185

OI 1/8"

5/32"

105 - 250

OI 1/4"

3/16"

140 - 305

OI 3/8"

1/4"

210 - 430

OI 3/8"

5/16"

275 - 450

OI 1/2"

Nānā!ʻOi aku ka mānoanoa o ka mea e welded ai, ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ka manawa e pono ai a ʻoi aku ka nui o ka electrode e pono ai.

KEKAHI ANO ELECTRODE

E wehewehe pōkole kēia ʻāpana i ʻehā mau electrodes i hoʻohana mau ʻia no ka mālama ʻana a me ka hoʻoponopono ʻana i ka wili ʻana o ke kila māmā.Nui nā electrodes ʻē aʻe i loaʻa no ke kuʻi ʻana o nā ʻano metala ʻē aʻe.E hōʻoia me kāu mea kūʻai lako wiliwili kūloko no ka electrode pono e hoʻohana ʻia no ka metala āu e makemake ai e wili.

E6010Hoʻohana ʻia kēia electrode no ka hoʻopili ʻana i nā kūlana āpau me ka hoʻohana ʻana i DCRP.Hoʻopuka ia i kahi weld komo hohonu a hana maikaʻi i nā metala lepo lepo, ʻōpala, a pena ʻia paha

E6011Loaʻa i kēia electrode nā hiʻohiʻona like o ka E6010, akā hiki ke hoʻohana ʻia me nā au AC a me DC.

E6013Hiki ke hoʻohana ʻia kēia electrode me nā au AC a me DC.Hoʻopuka ia i kahi weld kuʻi waena me kahi hiʻohiʻona weld bead kiʻekiʻe.

E7018ʻIke ʻia kēia electrode he haʻahaʻa hydrogen electrode a hiki ke hoʻohana ʻia me AC a i ʻole DC.He haʻahaʻa haʻahaʻa haʻahaʻa ka uhi ʻana o ka electrode e hoʻemi i ka hoʻokomo ʻana o ka hydrogen i loko o ka weld.Hiki i ka electrode ke hana i nā welds o ka maikaʻi x-ray me ke komo waena.(E hoʻomanaʻo, pono e maloʻo kēia electrode. Inā pulu, pono e hoʻomaloʻo ʻia i loko o ka umu lāʻau ma mua o ka hoʻohana ʻana.)

Manaʻolana ʻia e kōkua kēia ʻike kumu i ka welder hou a hale kūʻai hale e ʻike i nā ʻano electrodes like ʻole a koho i ka mea kūpono no kā lākou mau hana wili.


Ka manawa hoʻouna: Dec-23-2022